EHBO voor avontuurlijke kinderen

16 augustus 2016


Het is nog steeds vakantie voor een hoop kids , dat wil zeggen : heerlijk ravotten, hutten bouwen, experimenteren en je verwonderen over nieuwe dingen.

Als mama van twee weet ik dat dat soort 'heerlijk-kind-zijn' ook kan leiden tot builen, schrammen en drama, gelukkig dat de meeste kinderen een heel attente engelbewaarder hebben en volgens mijn schoonmoeder een extra waarschuwingslampje achterin hun hoofdjes. Maar toch kan dit onderstaande EHBO kistje soelaas bieden bij 'misgelopen avonturen en stijve spieren'.

Blauwe plekken zijn eigenlijk plekken waar er door een valpartij of stoten wat opgehoopt bloed van een beschadigd bloedvat. Als je regelmatig blauwe plekken hebt zonder dat je je herinnert dat er een val, stoot of iets anders aan vooraf ging is het raadzaam je dokter te consulteren. Er kan dan sprake zijn van kwetsbare vaten. Maar voor kleine wereldverkenners volstaan onderstaande middeltjes in de ehbo kast zeker en vast!

  • Rescue spray van Bach= de mix aan kalmerende bloesems die er in zit doet wonderen als je erg geschrokken bent of zenuwachtig. Een exemplaar in handtas, auto en ehbo kan soelaas bieden bij overstuur zijn. Er bestaat een speciale spray voor kinderen.Ik draag hem al jaaaren bij me en heb vaak mn kinderen en zelfs slachtoffers van een auto ongeval zo kunnen helpen om wat rustiger te worden.

  • Arnica of valkruid (what’s in a name ?..)kan je in spray, crème en gel krijgen. Het helpt bij bloeduitstortingen, vermindert de zwelling en stimuleert de bloedsomloop en zodoende ook het herstel. Gebruik het alleen op een intacte huid, nooit op een open wond. ( niet gebruiken bij kids onder de 2 jaar )

  • Gembercompressen zijn zalig bij stijve spieren . Maak een compress door zo’n 75 g verse gember te raspen of een paar eetlepels gemberpoeder toe te voegen aan een halve liter water. Laat 5 minuten koken. Leg er een washandje of kkein handdoekje in. Laat zo’n kwartier trekken. Wring uit en leg voorzichtig op de pijnlijke spieren.Dit helpt ook bij pijnlijke spieren door groeipijn.

  • Traumeel = een homeopatisch middal dat helpt bij kneuzingen , verstuikingen , verzwikkingen en spierpijn .Ook als je een ingreep moet ondergaan ondersteunt het middel het genezend mechanisme van je lichaam.

  • Kruid Kurkuma = ontstekingsremmend, helpt bij stijve spieren, sportblessures en zelfs chronische aandoeningen om de pijn en de ontsteking sneller weg te krijgen.

  • Bij ontstoken spieren of zwellingen helpt het om af te koelen door middel van een ijsgelcompres. Je houd er best altijd eentje in de vriezer en eentje op de pijnlijke plek. Schaf jezelf er dus 2 aan;)

Helpt ook bij troosten en tegen dikke tranen. Een bakje lekkere bessen, frambozen of een paar zelfgemaakteijslollies. Vries je kind's favoriete smoothie in of pers fruit uit en voeg er wat volledige vruchtjes aan toe. Werk indien mogelijk met biologisch fruit , vrij van chemische troep . Vrolijke vormpjes doen het vaak nOg beter, zoet eventueel met ahornsiroop .Gebruik als basis sap of plantaardige melk zoals kokos-, amandel, rijst, haver of sojamelk.  Maar vermijd snelle suikers en suikerhoudende traktaties , ze jagen niet alleen de bloedsuikerspiegl van je kind omhoog, maar ook hun stress- en druktelevel, lees meer, harder, luider ...

Voila EHBO - kistje compleet.

 

Terug naar overzicht