Eet goed dat doet je goed

01 februari 2018


Gezond en lekker eten, het is m'n dada en ook die van Chantal, de drijvende kracht achter Amanprana , het bedrijf met de lekkerste én meest gezonde 'world-trade' voeding en verzorgingsproducten. Haar kookboek ' Eet goed dat doet je goed ' is een absolute aanrader !

 Is een absolute topper van een van mijn grote inspiratiebronnen Chantal Voets.

Het is zij die , samen met haar man Bart , het bedrijf the Noble house uit de grond stampte en de geweldige merken van
Amanprana op de markt bracht. Een papa en een mama die op hun zoektocht naar gezonder en genezend voor hun dochter
ontdekten dat voeding als medicijn werkt.

Hun heerlijke producten zijn al jaren een onderdeel van alles wat ik klaarmaak, schrijf en vertel tijdens mijn workshops en lezingen.
Hun kokosolie was het visitekaartje waardoor ik Amanprana ontdekte, met mijn slecht werkende schildklier was ik namelijk ook
op zoek naar ondersteunende , genezende voeding voor die o zo belangrijke schildklier.

Ondertussen is kokosolie iets wat dagelijks in mijn keuken wordt gebruikt, maar ook in mijn badkamer, slaapkamer,
garage, voor de hond en poezen, om zelf beautyproducten mee te maken, noem maar op.

het waarom Amanprana bewust voor bepaalde producten kiest en hoe goed ze zijn voor je lijf , maar ook hoe ze
met absoluut respect voor mens, dier en planeet werden geplant, geoogst, verwerkt en verpakt lees je ook in het boek.
Naast de massa's lekkere recepten en achtergrondinformatie , het boek is meer dan een kookboek.

Het staat bij mij in de kast naast mijn eigen boeken als een soort van grote zus, want de liefde die Chantal in dit boek
toont voor lekker en gezond, is haast voelbaar. De Chai Latte, de earl grey cake en de zalige hapjes die we ook op de receptie bij
NOMAD konden proeven. De chef had er duidelijk ook plezier aan beleeft. Absolute aanrader trouwens dat tentje op 't eilandje in Antwerpen.

Ik heb tijdens de receptie ook kennisgemaakt met Dos Winkel, de president van de Sea First Foundation , een absolute instelling over het zeeleven
en de bescherming ervan die al jaren samenwerkt met Bart en Chantal van Amanprana, maar ook boeiende lezingen geeft over de
bescherming van onze zeeën.

Van Thee sommelier Ann Van Steenkiste van Curiosthee leerde ik dan weer tot in de puntjes hoe ik de zalige Kotobuki thee
perfect serveer en degusteer (roeren met een bamboedingetje maakt het nOg exotischer én lekkerder)
Loop ik daar toch ook nog de madam der biowinkels Josee van de Natuurwinkel in Schoten en Antwerpen tegen t lijf zeker.
ook zij is één van mijn grote voorbeelden , ze weet zoveel over gezonde voeding en aanverwanten en was blijkbaar ook Chantal's
inspirator. Its a small world... And it can be a healthy world to !!!

 

Terug naar overzicht