Bucketlist

04 augustus 2016


Ik ben een angsthaas, echt eentje die snel de ‘bibberaties ‘ krijgt.

Meestal heeft dat te maken met loslaten, geen controle hebben, en dat kan wel es een probleem vormen zoals op  kermissen, no way dat ik in roetsjbanen, het grote rad of de rups kruip. Want er zou es iets kapot kunnen gaan,  een wagentje zou van de rails kunnen vliegen, noem een rampscenario en ik heb het in m’n hoofd.Dat resulteert in het feit dat ik al sinds kindsbeen  in pretparken en op kermissen altiiiijjjd diegene ben die de handtassen, telefoons en kleine kindjes bij de hand houdt. Eén keer ben ik in een railway gekropen , ééntje voor kleuters en zelfs dat bezorgde me een licht trauma. Ik schets ’t effe voor je:

*shock*

Ik was op de kermis met Joelle die toen een jaar of 5 was en ze wilde géén eendjes vissen, maar absoluut in de mini-roetsjbaan . Die zag er uit als een grote rups die op een hoogte van maximum 3 meter boven de grond, via een railbaantje doorheen een appel en een peer gleed. Naar mijn gevoel kon er  daarin echt niks misgaan, we konden ons uitsluitend een buil vallen … Het was rustig bij de kassa dus Joelle en zaten meteen  in het rupsding samen op één bankje helemaal voorin .

We vertrokken meteen  en toen vond mijn stoere dochter vond het direct  zoooo eng dat ze d’r hoofdje op m’n schoot legde met dr handjes voor d’r gezicht.  Ik zat dus voor de toekijkers alleen in het eerste rupsbakje , mijn dochter lag uit het zicht op m’n schoot, en zo reden we, met K3 galmend doorheen de boxen,  zo’n 6 rondjes doorheen appel en peer. Je kan je voorstellen hoe zenuwslopend dat fruittochtje voor me was en hoe  idioot ik me voelde…

Moet ik  nog uitleggen dat ik sindsdien nOOOOit meer  in een kleuter- , noch grote-mensen-railways ben gestapt.
Ik heb ook moeite met vliegtuigen en boten, die probeer ik zoveel mogelijk te vermijden . Alleen af en toe, als ‘t niet anders kan, onder invloed van een heel flesje Rescue spray om rustig te blijven en m’n ademhalingsoefeningen.Dus puur voor de lol krijg je me  niet in zo’n sardienendoos. En toen was er de gezonde cruise die ik ging begeleiden, een boot hellup.. Ik dacht eerst om de hele reis met een zelfopblaasbare reddingssloep op m’n rug rond te lopen . Maar dat is natuurlijk absurd, een mens moet vertrouwen hebben in anderen. Dus deed ik het, ik nam de sprong, eerst een vlucht en toen een boottrip. Een goeie beloning, voor een hele tijd met samengeknepen billen onderweg zijn, waren de prachtige plekken die we aandeden en de superlieve reacties van de passagiers.

Natuurlijk hoef je niet meteen op luxe cruise om tijdens de vakantie je knop om te zetten en angsten los te laten. Maar loskomen van de dagdagelijkse ruis helpt absoluut om een ‘klik’ te maken. Vakanties zijn vaak de momenten om het een en ander op een rijtje te zetten. Om ‘n bucketlist te maken van de dingen die je wil veranderen.Of het nu meer bewegen, gezonder eten, minder stressen, anders met je kinderen omgaan of meer romantiek met je partner is. Elk mens maakt af en toe een lijstje of kijkt achterom en beslist dat het anders moet. Zo’n bucketlist vasthouden is niet altijd makkelijk. Als je terugkeert van je zalige vakantie en de dagdagelijkse ratrace valt weer op je dak, raak je snel weer overspoelt door de dagelijkse dingen des levens. Het is menseigen om dan weer in je oude patronen te hervallen.

Je bewust worden van die patronen is een eerste stap, ze doorbreken kan je al doen door je dag anders te beginnen. Een douche van 5 minuutjes met een andere , natuurlijke, geur , je lijf zachtjes wakker makend dmv. je lijf  van kruin tot je voetzolen af te tokkelen (de Tao-massage) werkt écht super .Ook met je partner kan je patronen doorbreken. Daar hoef je niet meteen allerlei accessoires voor in huis te halen. Maar je kan misschien gewoon eens op een andere manier aandacht geven, elkaar weer ontmoeten , in de ogen te kijken (doen we écht te weinig) , zonder veel woorden, maar met blikken en gebaren . Dus kiss more, talk less en geniet. En wie weet dat we elkaar ergens onderweg  kruisen en je me kan vertellen dat je to do lijstje écht stilletjes aan korter word.

Terug naar overzicht