Blokbeesten

18 juni 2018


De examens, haar studenten en hun ouders

Ik ben sinds m'n 20 ste mama en dat is mijn grootste rijkdom, maar ook vaak m'n grootste zorg. Een dochter Joelle en een zoon Milan. Twee lieve schatten met maar liefst 15 jaar ertussenin.

Dat wil zeggen dat ik al 34 jaar moeder , toen Joelle op kot ging was het de beurt aan onze zoon om ons af en toe in de gordijnen te jagen.

En nu , nu zijn het examens en zit onze jongste spruit in z'n eindexamens, 18 is ie en meestal mega relaxed. net zoals ik eentje van de korte sprint. Dus full force gaan als het einde in zicht is.

Dat wil ook zeggen dat het hier momenteel ten huize Milan een toch wat koortsachtiger sfeertje is. Ik weiger daar in mee te gaan, wetende dat ik de zaken daar alleen maar erger mee maak.

Nope, ik ben de rust zelve, hou m'n massage olie in de aanslag bij aanvallen van stress  en geef 'm dan een ontspannende voetenmassage waar zelfs de meest ' van -lijfelijk-contact-gruwende-puber' van smelt.

Daarnaast zorg ik voor de nodige energie boosters in de voorraadkast en ijskast en staan er altijd wel wat hapklare gezonde hapjes in de koelkast klaar.

Mijn succesknabbels zijn allerlei knabbelgroenten en biologische taco's of chips (geen hersencelverwoestende E 521) met een dip van guacamole ( avocado + vegan yoghurt + mexicaanse kruiden + eventueel koriander ) of humus . Als extra knabbel om het brein alert te houden zijn er ook m'n hotnuts en m'n smoothies die je ik in m'n twee laatste filmpjes klaarmaak.

Weet ook dat genoeg water drinken een groot verschil kan maken in hersenspierkramp (lees koppijn en lage concentratie) of hersenflow ( lees alles komt beter binnen) .

Om te slapen kan je de stresskonijntjes dus een handen of voetenmassage geven ( check m'n filmpje relax handenmassage) . En dan komt alles echt goed !!

Dus nu is t nog efkes op de tanden bijten om straks zalig van de vakantie te kunnen genieten. 

Succes en sterkte 

Terug naar overzicht