16

sep

>

16

sep

de langste veggietafel

16 sep - 16 sep

12:00 - 18:00

Grote markt Antwerpen

de langste veggietafel

EVA transformeert Grote Markt in Langste Veggietafel

 

Op zondag 16 september, tijdens Antwerpen Autovrij, is er voor de tweede keer de Langste Veggietafel in Antwerpen. EVA Antwerpen nodigt iedereen uit om aan te schuiven voor een lekkere plantaardige maaltijd. Want meer plantaardig eten is niet alleen goed voor het milieu, maar ook voor je eigen gezondheid, de voedselverdeling in de wereld en natuurlijk ook voor de dieren.

 

De lokale vrijwilligersgroep EVA Antwerpen laat met De Langste Veggietafel iedereen zelf ontdekken hoe lekker en makkelijk het is om plantaardig te eten. Kom tussen 12 en 18 uur naar de Grote Markt. Breng zelf je plantaardige picknick mee of koop lekkers bij een van de acht foodtrucks met vegan lekkers. De link met Antwerpen Autovrij ligt voor de hand. Meer plantaardig eten heeft immers, net als de wagen minder gebruiken, een positieve impact op het milieu. Door bijvoorbeeld 1 jaar lang minstens 1 dag per week plantaardig te eten, verminder je je broeikasuitstoot evenveel als wanneer je 1.250 kilometer zou fietsen in plaats van de auto te nemen.

 

Maar er zijn nog redenen om meer plantaardig te eten. Zo is het ook goed voor je eigen gezondheid, heeft het een impact op de voedselverdeling in de wereld en red je er heel wat dierenlevens mee. Voor acteur Pol Goossen is dat laatste een belangrijke motivatie: ‘Toen ik mijn hond Wap pas geadopteerd had vroeg iemand me: “Waarom een hond wél en een varken, rund, kip of ander dier niet?” Wat mij betreft was dit de nagel op de kop. Daarom vind ik het geweldig dat de Langste Veggietafel in Antwerpen zoveel mensen laat kennismaken met plantaardige voeding. Minder of zelfs geen dierenellende meer op die borden.’

 

Ook ik steun,  De Langste Veggietafel :

Waarom veggie?
Bij mij is het gewoon vegan sinds dike twee jaar , omdat mijn lijf daardoor geen pijn meer doet, ik meer energie he ben vooral geen schuldgevoel meer tegenover dieren. OOk niet meer jegens de vele sukkelaars die betrokken zijn bij de zuivelhandel.
Ik heb moeite met de indistrualisatie van de veehandel, word erg verdrietig van de vele berichten over dieren die pijn lijden, getruamatiseerd worden omdat wij zo nodig vlees, vis of zuivel op ons bord willen. Ik wil me daar niet meer schuldig aan maken en voel me er niet alleen gelukkiger maar ook veel energieker door.

Na het succes van de vorige editie, met duizenden geïnteresseerden en honderden eters,  nodigt EVA Antwerpen iedereen weer uit om aan te schuiven voor een lekkere plantaardige maaltijd. EVA organiseerde eerder ook al Langste Veggietafels in Sint-Niklaas, Mechelen, Leuven, Leopoldsburg en Pelt.  

 

Meer info:

https://www.facebook.com/events/230002587777353/

  • Algemene info
  • 16 sep - 16 sep
  • 12:00 - 18:00
  • Grote markt Antwerpen